fredag 24. mai 2013

1 meter fotoprint




Jeg vet ikke hva som fikk meg til å ta med en meter av denne fotoprinten fra S&S. Ikke er det min stil, ikke er den økologisk, og ikke var den billig... Men det er ikke så ofte man finner skikkelige "guttestoffer" som ikke har enten en utpreget retrostil, eller "pysjamas-look". Denne er jo litt frisk og litt minimalistisk på et vis. Uansett; en meter ble med hjem. Hva får man så ut av 1 meter? Denne gangen ble det 3 T-skjorter, 1 body og 2 langarma.
Ikke alle har fotoprint på baksiden, men det synes jeg demper litt og er like greit. Alle har tall. Mange av dem er bursdagsgaver og da er det jo stas med det TALLET i denne alderen! Grunnen til at flere har rød kant nede er rett å slett at jeg hadde litt lite stoff, og at de ble litt i korteste laget om de ble lagt opp. Dette motivet virker som det er tilrettelagt for nettopp T-skjorter og gensere, så det går ikke bort så mye til tross for store motiv. Men skal man lage noe større enn ca 92 i str så anbefaler jeg å kjøpe 110 cm av stoffet, så har man til å legge opp!





onsdag 22. mai 2013

Ammekjole # 2




















Denne kjolen ble til for å matche et lite sommer dåpsbarn! Den ble til litt i siste liten og da tar man hva man har...Stoffet er en rest som ble klippet av en ca 1 meter for lang damask duk en gang i tiden. Det ble derfor litt lappverk i ryggen for å få nok stoff. Det blå stoffet på armene er fra Panduro. Ikke førstevalget, men det beste jeg hadde med rett farge for å matche den lille gutten, samt veske og sko! Damaskstoffet er nokså tykt og lite elastisk, så det måtte en glidelås til i den ene siden for å få en grei ammeløsning, det fungerte bra! Stoffet som er brukt under i ammeløsningen er svært mykt og elastisk (viskosejersey). Mønsteret er  en modifisert variant av sukkertøykjolen i boken "Made by me".

fredag 17. mai 2013

Barnebunad



Små enkle barnebunader som tåler en støyt og som er varme og gode. Mørk blå knikkers og jakke i vadmel og vest i tynt ullstoff. Alle mønste egenprodusert, stoffer fra mitt gamle lager.

tirsdag 14. mai 2013

Rogalandsbunad








Jeg er ikke så begeister for "bunadspolitiet".
En bunad kan  etter min mening gjerne være et unikt plagg og trenger ikke være en blåkopi etter en bestemt oppskrift. Fra gammelt av hadde gjerne hver gård eller hver sykone sin egen variant, og man brukte (gjerne det fineste) hva man hadde. Bunad skal være et festplagg av fine stoffer og tradisjon. Jeg synes det hadde vært en berikelse om flere kunne gå tilbake til denne tradisjonen så vi kunne se et bredere
mangfold nå som bunadene har økende popularitet! Jeg liker derfor å lage mine egne varianter, inspirert av fine stoffer og gamle tradisjoner hva gjelder snitt og løsninger for øvrig. Jeg synes det er en uting at bunader kun er forbeholdt enkelte å selge, og at de da kan ta
hva de vil, enten det er materialpakker eller ferdige bunader. En del av de ferdige bunadene blir jo også produsert i østen, så hvor autentisk er det egentlig da?

Når alt detter er sagt så har jeg her faktisk mot mine prinsipper laget en "ferdigpakke". Helt etter oppskrift, mønster, riktig materiale fra rett forhandler og alt det der...
Hvorfor? ; Fordi min svoger ønsket det sånn. Det teller jo tross alt mest at den som skal ha og bruke plagget er fornøyd!

søndag 12. mai 2013

1 ÅR!







































Gratulerer med 1-års dagen lille store Elisabeth! På denne spesielle datoen for ett år
siden beriket du verden med din annkomst. Du er en heldig liten jente som er født i
ett trygt land, i en stor og varm familie og med to flotte søstre å se opp til og lære av.
Med to storesøstre har du nok ett tosiffret antall kjoler i str 80 å velge i allerede, så
det er nokså egoistisk av tante S å lage enda en... Men jeg syntest du måtte ha en
som matchet kronen, og krone MÅ man jo ha :-) Den passer nok dessusten lenge,
og kan brukes som forkle/smekke! Håper du får en super-duper dag!
Klem fra tante S

lørdag 11. mai 2013

Ammekjole









Utgangspunktet for dette mønsteret tok jeg fra sukkertøykjolen i "Made by me". Den er forlenget, justert litt i halsen og selvsagt lagt til en ammeløsning. Selvom denne er sydd fast i sidene har den fungert veldig bra. Stoff; Bomulls chambrey fra S&S.

mandag 6. mai 2013

Trekantsjal

Trekantsjal er artig å strikke, og disse går fort! Tykke pinner og tykt (og varmt!) garn. Fint prosjekt om man er av den utolmodige typen som gjerne vil se resultatet raskt!



Mønster; garnstudio.no Garn; Drops eskimo

onsdag 1. mai 2013

Veske/handlenett







































Stor og praktisk handlenett/veske. Mønster eget, stoff IKEA