mandag 24. juni 2013

Redesign

Jeg liker vanligvis å reparere klær som er fine og brukbare. Men denne "skaden" var så omfattende at jeg ikke tenkte det ville bli fint uansett. Buksa hadde allerede ofret nederste del av leggen som lapper på knærne til en annen bukse og glidlåsen til en annen jeans som var nye og fin, men hvor glidelåsen hadde gått i stykker. Med avkappet legg ble resten akkurat passe til en bukse str 110. Nederste del av gjennværende legg fikk bli fremlommer. Baklommene ble gjenbrukt som de var (bare litt forminsket). Det ble ikke nok igjen av buksa til linningen, men den var det like greit at ble i myk jersey.
Mønsteret er fra Ottobre 4/2012 nr 19. Et enkelt og greit mønster med fin passform. Jeg forlenget litt på beina, men holdt meg ellers til mønstert. Passer fint til modellen som er ca 108 cm. 

Jeg har tidligere skrevet om gjennbruk av jeans-stoffer, men tar en repitisjon;

5 gode grunner til redesign av jeans; 1. Tenk på menneskene som har produsert stoffet
                                                              2. Spar miljøet
                                                              3. Ikke utsett barna for unødige kjemikalier
                                                              4. Spar penger
                                                              5. Ha det gøy!


I can see that I have quite a few readers from other countries, so I will try to write a little in english every once in a while.

I like to fix broken things, but this jeans I thought could not be fixed in a nice way. They therefore became new junior-jeans instead. The pattern is from Ottobre 4/2012 nr 19. The model here is 108 cm and the 110 pattern with just slightly longer legs fits very well!

5 good reasons to redesign jeans; 1. Think about the people that produced the jeans fabric
                                                       2. Save the environment
                                                       3. Don`t expose the children to unnecessary chemicals 
                                                       4. Save money
                                                       5. Have fun!


Da buksa var ferdig syntes jeg den var litt i kjedeligste laget, og satte derfor på helikopteret (noe som definitivt var feil rekkefølge, da det måtte syes på for hånd..Sjelden jeg bruker fingerbøl men nå måtte det frem for merket var ganske hart. Det må jo også sitte godt for å tåle hyppig vask!) Når helikopteret var på plass kom jeg på at jeg har matchende helikopterstoff.. så da måtte det bli en genser også.
Mønster til genseren er fra Ottobre 1/2013 str 110, litt forlenget på armer og bol. Helikopterstoff er fra S&S ett par år tilbake og det mørk blå er redesign av en gammel t-shirt.

When the pants was finished, I found it a bit boring so I added the helicopter. Then I remembered that I had some matching fabric, and had to make a sweater also... Pattern from Ottobre 1/2013 size 110 but slightly  longer arms and body. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar