torsdag 22. august 2013

Svenskehandel

Inspirert av Annwes bak bloggen http://logleg.blogspot.no  tenkte jeg å skrive noen få ord om sommerens påfyll til stofflageret.  Jeg har ikke vært på en så omfattende runde som henne, men kun en stoffbutikk. Det var Lilla tygladan http://tygladan.se i Udevalla. Det var en ganske stor stoffbutikk med litt gardiner og sytilbehør i tillegg. Den lå midt på torget i Uddevalla. Ellers kan nevnes at det var 3 sushi restauranter innenfor en radius av 200 meter (viktig argument for å få mannen med til neste år også) og en hyggelig gammeldags økologisk landhandel like ved. Vi tok med sushi + is fra landhandelen til en hyggelig park med fontener og mange spennende "stier" ungene kunne springe rundt på.

Dette bildet viser mesteparten av utvalget innen jerseystoffer med barnemotiv.


Og dette ble med hjem denne gangen.

I tillegg testet jeg ut å bestille fra Jofotex til min svenske adresse (hytta). Det fungerte helt utmerket. Jeg bestilte på nett i litt god tid, og mens vi var på hytta fikk jeg hentemelding og hentet på det lokale postkontoret.
Stoffer fra Jofotex.

Utvalget var mye det samme. Alle stoffene fra Jofotex er økologisk bomull. De som er ekstra observante ser kanskje at jeg har kjøpt samme stoff i begge butikkene.. Det skyldes rett og slett at jeg hadde glemt litt hva jeg bestilte fra Jofotex og hadde ikke hentet pakken enda da jeg var på Lilla tygladan. På Lilla tygladan så de litt "rart" på meg når jeg spurte etter økologiske stoffer. De sa at det står ett eller annet på dem (det var økotex-merker), men de visste ikke. Kvaliteten på de jeg kjøpte dobbelt av er helt den samme, jeg klarer ikke å se/kjenne forskjell. Kanskje trykkes mønsteret på forskjellig bomull (den ene var ensfarget), kanskje er den på Lilla tygladan økologisk, eller kanskje bløffer den på Jofotex på seg å være økologisk? 


1 kommentar:

  1. Tusen takk for tittet, det var moro å sjå! Dette er jo eigentleg skikkeleg mange stoff, kanskje så mange som hundre forskjellige om ein tar med dei stripete og einsfarga jerseyane, tenkjer på at dette er ein av dei næraste stoffbutikkane i Sverige for oss som bur i Oslo/Ak/Østf :-)

    Stoffa frå Tyglådan-kjeden er frå samme produsent som dei Jofotex-fører, vil eg tru, men felles for dei to butikkane eg besøkte i kjeden (Tyglådan i Vänersborg og Tygfabriken i Karlstad), var at personalet ikkje visste så mykje om stoffa dei selte.

    Tenkt å kunne handle på postordre i Sverige, då *drømme* :-)

    SvarSlett